Pequeno Estudio Comparativo sobre o Concepto, Constitución e Rexistro das Cooperativas en Galicia e Portugal - Calviño, Roberto Couto (Journal of Business and Legal Sciences / Revista de Ciências Empresariais e Jurídicas, 2006)
Como non podía ser doutra maneira, con carácter xeral, podemos dicir no terna que nos atinxe, que a grandes rasgos non hai moitas diferencias entre o deseño que sobre as sociedades cooperativas fan a Lei 5/1998 de 18 de Decembro de Cooperativas de Galicia (en diante, LCG) e a Lei 51/96 do 7 de Setembro do Código Cooperativo portugués (seguidamente, CCP). A mesma vocación cosmopolita desta figura societaria, materializada nuns principios básicos configuradores internacionalmente compartidos, e o proceso de integración protagonizado pola Unión Europea, cun importante labor de harmonización normativa no ámbito societario e mercantil poderíam explicar axeitadamente esta primeira afirmación.